Hazánkban ugyan nem olyan népszerű a Twitter, mint nyugaton, de ez várhatóan nem lesz sokáig így. Az amerikai trendek előbb-utóbb Magyarországot is el szokták érni, ezért nem érdemes figyelmen kívül hagyni a tényt: a Twitteren minden korábbinál több felhasználó jelent meg a 18-24 éves korosztályból. Számuk az USA-ban az eddigi 18%-ról 31%-ra emelkedett tavaly május és idén február között. Meredek emelkedés. A fiatalok körében pedig az okostelefonok is hódítanak, amit a Twitterrel kellene leginkább meglovagolni, ugyanis az új generációs készülékeken a 140 karakteres üzenőfal a leghatékonyabb kommunikációs csatorna. Pláne egy tudósításhoz.

A mérkőzések alatt a szurkolók friss információkra és statisztikákra éheznek, étvágyukat pedig legegyszerűbben a stílusos és gyors tájékoztatást adó tweetekkel lehet enyhíteni. Erre a legjobb példa az m1 és az MR2-Petőfi Rádió F1-es hírfolyama. Valahogy így képzelek el egy igazán sportos csiripelést, de a londoni olimpia oldala is minden igényt kielégítő.

A legjobb, ha olyan eseményről tudósítunk ilyen formában, amelyről a televízió nem, ez esetben minden érdekességért és részeredményért hálásak az olvasók. Ez persze nem zárja ki a tévében látható meccsek közvetítését, sőt. Velem idén két F1 futam kapcsán is előfordult, hogy nem voltam tévé közelében, így a telefonommal Twitteren követtem a történéseket. Minden fontosat élőben megtudtam, ráadásul sokkal kényelmesebb volt, mint egy percről-percre tudósítás állandó frissítése bármelyik sportoldalon.

Persze a Facebookon többen vannak és ott is lehet hasonlót csinálni, de ott sokak számára zavaró a sűrű posztolás, ráadásul ott már csak képekkel és videókkal lehet igazán megragadni a figyelmet. Szöveggel a Twitteren. Mértékkel csiripelve könnyen áttekinthető, mégis minőségi tudósítást adhatunk, a modern sportújságírás pedig pont erről szól.

Érdemes kísérletezni, nehogy elmenjen mellettünk az új generáció.

3 Hozzászólás:

Szólj hozzá!

Email cím (nem tesszük közzé)

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top